sâmbătă, 17 iulie 2010

Radiografia mortii mele sau 99-Metri-Timp

    Two Steps From Hell - Undying Love

      Pledge: A strange rumour, told with humour, has come across my way, and as they say, the architect of hell i generously paid, to build these walls, aside from world, with fantasy and madness, and echoes without call. Numb with cold and fear, i sat, and sat, and even more i sat. Until all world's dreams i craft, to deem myself entwine,a tale of the architect of time. And now i sit no more at fortune's shore, numb with cold and fear. Nevermore.

    Cu fiecare inghititura mai mult, simt cum buzele imi ard, gura mi-e in flacari, muschii imi palpeaza, ochii scapara precum carbunii aprinsi, ard in flacari mari, sunt Lumina. Ma imbat cu lumina. Ma imbat cu focul propriu. Sticlele nu inceteaza sa vina la masa. Si fiecare data, de cum dovedesc una din ele, o arunc peste umar. Iar un inger cu capul spart urla si se zvarcoleste de durere. Dar nu conteaza. Sunt mercenar, sunt criminal. Sunt un cruciat, imbatat cu lumina si foc. Ma voi stinge nuclear in lume, in curand, iar asta ma invita la sarbatorire. In fiecare zi, intorc ceasul, poate mai mor putin. Doar putin. Cat ma rog sa mai mor dracului putin, sa ma slabesc, sa ma vindec de nebuniile mele obscene si sfinte. Dar nu se intampla. Mai arunc o sticla peste umar, acum urla demonii. Ingerii mi-i s-au risipit. Linistea sa va aiba in paza. Imi ademenesc linistile si tribulatiile deopotriva, le ademenesc si le sperii usor, patern, ca apoi sa le devorez lacom. Mi-am pierdut umanitatea investind-o in ceilalti. Acum, la fiecare "Multumesc/Salut", astept tremurand de emotie cu sticla in mana, gata sa o arunc peste umar. Dar lumea nu imi va mai multumi mult timp, nu ma va mai saluta multa vreme, iar atunci va trebui sa ma satisfac cu vampirismul propriilor zvacniri. Iar acel timp a venit acum.
   Salbatic, cu privirea incetosata inaintez pe strazi. Este noapte, tarziu. Am ales aceasta zi fara intamplare pentru a imi imbata simturile (Martea intodeauna suna a zi de betie). Intr-o mana tin o sticla, iar in cealalta trag dupa mine lesurile altor vremuri. Ma indrept catre parc. Intotdeauna mi-a placut parcul asta, in detrimentul Cismigiului, nu numai datorita lui Brancusi, ci faptului ca am aflat aici alte fiinte volatile. Precum spiridusi ce se desprind din scoarta copacilor, pornind banchetul binelui-venit. Sunt Peter-Pan iar lumea pe care am parasit-o de mult ma primeste acum inapoi. Simt cum planul lumii devine evanescent si precum un ranit de moarte ce delireaza, alte porti se deschid misterioase si totusi familiare. Trebuie sa fie vreo 3 dimineata.
  Nu sunt asteptat nicaieri. Septima Nova. Ma amuz. De parca am scris confesiunile inainte ca ele sa se intample. Asta ar fi o idee. Poate ramai fara timp. Atunci nebunia asta devine mai eligibila si lumii asteia. Dracu' s-o ia. Ma prabusesc pe-o banca, departe de Poarta, departe de Masa, departe de terenul de joaca, departe de Jiu, departe de toaletele publice, departe de orice intrare si orice iesire. Sunt in centru. In jurul meu zburatoare licurind si ciori de foc, vorbindu-mi. Spun povestea mea. Sau cantecul meu. Ar putea sa fie un cantec. Adorm pe banca, cu sticla evaporandu-se din mana si tigara topindu-se pe buzele mele. Am adormit murmurand.
    Mojo Music Club. Vin adeseori aici pentru a ma amuza. Urmeaza sa tin cateva spectacole de teatru. S-au asociat si Obligo. Nu imi pasa. Imi place ceea ce fac. Cu mintea infierbantata dupa o zi indelungata de lucru, ma refugiez aici, in Centrul Vechi, unde toti ma stiu, ma roaga, ma imbie sa le tin companie. Nu sunt rautacios. Nu sunt cinic. Sunt un oarecare. Imi place sa ma disimulez in astfel de locuri, sa imi imbat simturile si apoi sa supun unor analize. Acum fac karaoke. Ospatarita careia ii las de fiecare data un bacsis gras ma conduce la masa mea. Comand ca de obicei. De regula vin printre primii clienti, si barul se inchide in urma mea. Vin cu laptopul, lucrez de aici. Cafeaua nu o servesc nicioadata aici. E varianta mea de Piano in Bucuresti. Intotdeauna am venit singur, si doar in cateva randuri insotit. Sunt mediocru. Lumea ma aplauda. Acum barul e plin, iar eu sunt imbatat porceste. O fetita mica se apropie stingherita de masa mea.
- Doriti trandafiri? Ridic capul si vad un chip angelic, imbracata in rosu aprins precum culoarea trandafirilor pe care ii vinde. "De ce dracului as vrea trandafiri?" ma intreb. "Pentru ea neghiobule. Ar fi o surpriza placuta ca data viitoare cand veniti aici, sa ii dea 3 trandafiri asa din senin." Zambesc. Ii dau banii fetii pe care o suspectez de viclenie in infatisare pe 3 trandafiri si ii explic complotul. Urma ca in ziua urmatoare sa ii dea, dupa ce eu o ademenesc acolo. S-a facut tarziu. Barul e gol, iar eu sunt ragusit. Cred ca mahmureala nu mai apuca zorii zilei, deja durerile de cap instaurandu-se. Ies din bar si vomit pe prima pravalie pe care o vad. Usurel cu podul din lemn, nu vrem sa ne pierdem echilibrul si sa ne frangem gatul. Dintr-o data doi dulai mari si negri pornesc din suburbiile centrului tinta spre mine. Ma anunta ca vin, latrand infernal ridicand praful sub galopul lor nebun. "La dracu'." Dau sa ridic un bolovan de jos, dar ma gandesc ca e mai avantajos sa o iau la sanatoasa. Impleticindu-ma si sictirind in urma cu cate un "Mars potaie" ies in strada pe jumatate mort. Ma uit in spate, dar cainii au disparut.
   La ora 8 ma trezesc, banuitor de dezastrul din apt. de pe Iancului. De fiecare data cand ma intorc din barul asta blestemat las totul intr-o mocirla de cutii si sticle, vase si haine. Urmeaza sa vina si A. pentru o discutie despre afaceri. Nu ma mai port formal cu el. Ne intuim destul de bine. Aranjez lucrurile cat de cat si astept sorbind cu nesat din cafea. "Nu ma doare capul" imi spun zambindu-mi. A. nu intarzie sa apara. Ii cer 15 milioane pentru chestiuni personale, iar apoi iata-ma in fata unei alte usi. Urmeaza sa plec. "Aici te-am vazut ultima oara". Intru incarcat de tot soiul de mancaruri si mici atentii. "Erai bolnava". Ma intreaba cu o fata schimonosita de somn si indiferenta daca o mai iubesc. Raspund intregit de compasiune afirmativ. Fac mancare. Ne povestim acum tot felul de maruntisuri. Noaptea se prabuseste peste Bucuresti grea, spoind umbre pe pereti si chipuri. Ies dintre asternuturi si ma indrept catre toaleta. Am obiceiul asta mereu, sa ma spal pe fata, in toiul noptii. Am chipul schimbat. Dau sa ies pe usa, iar lumina se stinge in urma. In fata mea stam noi acum, imbratisati ultima oara. Tu stai in spatele meu, iar eu sunt bratele incolacite in jurul mijlocului tau. "Aici ne-am imbratisat ultima oara". Dintre asternuturi sar aceiasi caini infernali, cu bot manjit de viscerele amintirilor si se napustesc asupra mea. "Acum ies pe usa, te las cu bine."  Zidurile cad cu un tumul ingrozitor la pamant, intr-un vacarm de moloz si vase de bucatarie.
   In fata mea sta un mormant, undeva la Marea Mediterana, iar o fetita imbracata in rosu aprins aseaza trei roze, pe un mormant ce nu imi poarte numele.
   "Va simtiti bine domnule?" Deschid ochii si prin ceata vad coroane de copaci si un cer incredibil de senin. Ma ridic in capul oaselor si observ sticla golita si scrumul de pe mine. Un muc de tigara inca imi atarna in coltul buzei si un gust aspru dat naibii in gura. O uniforma cu pantofi ieftini sta martial in fata mea, dojenitor.
  "Va rog sa va legitimati" porneste asaltul cu o voce aspra.
 Cine dracului sunt?


SOLITUDE
by: Alexander Pope (1688-1744)
      OW happy he, who free from care
      The rage of courts, and noise of towns;
      Contented breaths his native air,
      In his own grounds.
       
      Whose herds with milk, whose fields with bread,
      Whose flocks supply him with attire,
      Whose trees in summer yield him shade,
      In winter fire.
       
      Blest! who can unconcern'dly find
      Hours, days, and years slide swift away,
      In health of body, peace of mind,
      Quiet by day,
       
      Sound sleep by night; study and ease
      Together mix'd; sweet recreation,
      And innocence, which most does please,
      With meditation.
       
      Thus let me live, unheard, unknown;
      Thus unlamented let me dye;
      Steal from the world, and not a stone
      Tell where I lye.

Un comentariu:

  1. My links are here to stay, as i lay, undying, never lying, lay i still on that windows'ill! Signed, Jim Gordon. Sine-die. https://www.youtube.com/watch?v=14ZkxaV7fQQ

    RăspundețiȘtergere